Ik ben Juliette. Ik werk in Nederland als systemisch therapeut en intercultureel coach. Verder ben ik ook beëdigd gerechtstolk Portugees.

In al die jaren dat ik ervaring heb opgedaan als tolk en vertaler Portugees,  ben ik dagelijks in aanraking gekomen met verschillende culturen. Want of het nu gaat om Brazilië, Portugal, Angola of Kaapverdië, de Portugese taal mag dan bijna overal hetzelfde zijn, ieder land heeft zijn eigen culturele context en identiteit, geschiedenis en gebruiken.

De rode draad is iedere keer meer thuiskomen in jezelf. Bewuster worden van je gedachten, emoties, reacties en vaste patronen.

Verder is een belangrijk onderdeel van mijn werk als coach én tolk het dialoog en gesprekken in beweging te krijgen en wederzijds begrip aan te zwengelen tussen verschillende culturen  Zodat er een context ontstaat waarin er naar alle stemmen wordt geluisterd.

Door ook interculturele competenties en sensitiviteit in te zetten, verwelkom je iedereen van verschillende culturen, met diverse ideeën en meningen.

Centraal staat altijd weer de zoektocht van ieder individu naar de identiteit, zin en betekenis van het leven.

Unknown-1

Wat doe ik als therapeut en coach?

Ik combineer verschillende werkvormen uit het systemisch werk en vernieuwende vormen als het reconstructieve werk en transpersoonlijk coaching.

De bedoeling is dat je op korte termijn inzichten verkrijgt, in beweging komt en vooruitgang boekt.

Je kunt iemands woorden, gedachten en emoties pas goed interpreteren en vertalen, wanneer je het grotere geheel erachter begrijpt.

Als coach luister ik vooral voorbij de woorden en voorbij het verhaal.  Dat brengt verdieping en brengt je naar de essentie. Je bent namelijk zoveel meer dan je denkt!

 

♦ Sinds 2018 heb ik een eigen coaching praktijk in Den Haag.

Mijn opleidingen:  Bewustzijnscoach (2015) , Spirituele Psychologie (2016-2018) , Systemisch werk & healing (2019)  Reiki I en Interculturele Coaching (2016-2018) . De laatste twee jaar heb ik me vooral verdiept in het systemische en transpersoonlijke coaching. In 2021 ben ik gestart met de opleiding Psychotraumatologie met docent Dr. Lutz-Ulrich Besser.

♦ Verder werk ik mee aan de podcast Flashlights in the dark, micro-shots of consciousness, een podcast in het Engels over bewustzijn. Iedere maand een nieuwe episode!

 

Van Nederland naar Brazilië en weer terug

Als geen ander ben ik bekend met de culturele verschillen tussen Brazilië en Nederland. Ik heb zelf ruim 20 jaar in Rio de Janeiro gewoond en kom er nog steeds heel regelmatig. En juist omdat ik met een voet in Brazilië en met de andere in Nederland sta, begrijp ik heel goed waar vrouwen met een andere achtergrond in Nederland tegenaan lopen.

Ik begrijp de cultuur die jij hebt meegenomen uit je vaderland en snap de uitdagingen waar je hier tegenaan loopt. Maar ik weet ook hoe je hier doorheen kunt werken en hoe je jouw kracht en jeitinho brasileiro kunt inzetten om hier in Nederland succesvol en gelukkig te zijn. Ik help je daar graag bij. Ik heb er mijn missie van gemaakt om beweging te brengen tussen verschillende culturen en ga graag samen met jou aan slag, zodat jij het ritme van je leven weer in eigen hand kunt nemen en je stevig gaat staan op de plek die jou toebehoort.

Wil je graag een volgende stap zetten?

Neem contact met mij op voor een gratis oriënterend gesprek!