Over mij

Ik ben Juliette. Ik werk in Nederland als beëdigd gerechtstolk Portugees en intercultureel coach.

In al die jaren dat ik ervaring heb opgedaan als tolk en vertaler Portugees,  ben ik dagelijks in aanraking gekomen met verschillende culturen. Want of het nu gaat om Brazilië, Portugal, Angola of Kaapverdië, de Portugese taal mag dan bijna overal hetzelfde zijn, ieder land heeft zijn eigen culturele context en identiteit, geschiedenis en gebruiken.

De dialoog en wederzijds begrip aanzwengelen tussen verschillende culturen is onderdeel van mijn werk als coach en tolk.
Inclusief werken door interculturele competenties en sensitiviteit in te zetten. Dat betekent dat je iedereen, van verschillende culturen, met verschillende ideeën en meningen verwelkomt.

20180816-Juliette Rijnfrank-3070
Unknown-1

Wat doet ik als coach?

In het coachproces combineer ik verschillende werkvormen uit het Systemisch werk en vernieuwende vormen zoals het Reconstructieve werk en Transpersoonlijk coaching.

De bedoeling is dat je op korte termijn inzichten verkrijgt, in beweging komt en vooruitgang boekt.

Je kunt iemands woorden, gedachten en emoties pas goed interpreteren en vertalen, wanneer je het grotere geheel erachter begrijpt.

Waarom doen en denken we altijd vanuit dezelfde patronen en emoties?

Als coach luister ik dan ook vooral voorbij de woorden en voorbij het verhaal.  Dat brengt verdieping en brengt je naar de essentie,  jouw missie. 

Je bent namelijk zoveel meer dan je denkt!

 

Van Nederland naar Brazilië en weer terug

Als geen ander ben ik bekend met de culturele verschillen tussen Brazilië en Nederland. Ik heb zelf ruim 20 jaar in Rio de Janeiro gewoond en kom er nog steeds heel regelmatig. En juist omdat ik met een voet in Brazilië en met de andere in Nederland sta, begrijp ik heel goed waar vrouwen met een andere achtergrond in Nederland tegenaan lopen.

Ik begrijp de cultuur die jij hebt meegenomen uit je vaderland en snap de uitdagingen waar je hier tegenaan loopt. Maar ik weet ook hoe je hier doorheen kunt werken en hoe je jouw kracht en jeitinho brasileiro kunt inzetten om hier in Nederland succesvol en gelukkig te zijn. Ik help je daar graag bij. Ik heb er mijn missie van gemaakt om beweging te brengen tussen verschillende culturen en ga graag samen met jou aan slag, zodat jij het ritme van je leven weer in eigen hand kunt nemen en je stevig gaat staan op de plek die jou toebehoort.

Wil je graag een volgende stap zetten?

Neem contact met mij op voor een gratis oriënterend gesprek!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?