Juliette

Ik ben Juliette. Ik werk in Nederland als intercultureel en systemisch coach.

In al die jaren dat ik ervaring heb opgedaan als tolk en vertaler Portugees,  ben ik dagelijks in aanraking gekomen met verschillende culturen. Want of het nu gaat om Brazilië, Portugal, Angola of Kaapverdië, de Portugese taal mag dan bijna overal hetzelfde zijn, ieder land heeft zijn eigen culturele context en identiteit, geschiedenis en gebruiken.

De dialoog en wederzijds begrip aanzwengelen tussen verschillende culturen is onderdeel van mijn werk als coach en tolk.
Inclusief werken door interculturele competenties en sensitiviteit in te zetten. Dat betekent dat je iedereen, van verschillende culturen, met verschillende ideeën en meningen verwelkomt.

20180816-Juliette Rijnfrank-3070
Unknown-1

Je kunt iemands woorden en uitspraken pas goed interpreteren en vertalen, wanneer je de gedachten en het grotere geheel erachter begrijpt.

De rol van coach en verbinder past mij heel goed, daar ligt mijn passie.  Het faciliteren van begrip tussen twee partijen en het verbinden van culturen.

Als coach luister ik dan ook vooral voorbij de woorden en voorbij het verhaal. Dan kan er een gevoel van herkenning ontstaan. Dat brengt verdieping en brengt je naar de essentie, jouw missie.

 

Van Nederland naar Brazilië en weer terug

Als geen ander ben ik bekend met de culturele verschillen tussen Brazilië en Nederland. Ik heb zelf ruim 20 jaar in Rio de Janeiro gewoond en kom er nog steeds heel regelmatig. En juist omdat ik met een voet in Brazilië en met de andere in Nederland sta, begrijp ik heel goed waar vrouwen met een andere achtergrond in Nederland tegenaan lopen.

Ik begrijp de cultuur die jij hebt meegenomen uit je vaderland en snap de uitdagingen waar je hier tegenaan loopt. Maar ik weet ook hoe je hier doorheen kunt werken en hoe je jouw kracht en jeitinho brasileiro kunt inzetten om hier in Nederland succesvol en gelukkig te zijn. Ik help je daar graag bij. Ik heb er mijn missie van gemaakt om beweging te brengen tussen verschillende culturen en ga graag samen met jou aan slag, zodat jij het ritme van je leven weer in eigen hand kunt nemen en je stevig gaat staan op de plek die jou toebehoort.

Wilt u kennis maken? Neem dan contact op

//]]>