Vind weer ritme in jouw leven


Heb jij ouders die uit verschillende culturen komen? Ben je nieuwsgierig hoe  je familiegeschiedenis invloed heeft op jouw identiteit? Wil je bewust worden hoe je verbonden bent aan je cultuur en dat inbedden in de cultuur van herkomst?

Dat kan ook als je zelf in een ander land bent gaan wonen voor je carrière, opleiding of uit liefde.

Een leven opbouwen in een nieuw land is altijd lastig. Het kan zijn dat je moeite hebt met de taal of dat je het lastig vindt om je weg te vinden binnen een cultuur die zo fundamenteel anders is dan die van jouw eigen land. Het kan zijn dat jij je sociaal geïsoleerd voelt, omdat je moeite hebt met het vinden van een baan en het opbouwen van sociale contacten.

Of misschien heb je een buitenlandse partner en loop je tegen cultuurverschillen aan binnen jullie relatie. Hoe voed je bijvoorbeeld kinderen op met twee verschillende culturen? En misschien ben je met jouw partner meegekomen naar Nederland of een ander land voor zijn carrière, en heb je daarvoor veel van je eigen leven op moeten geven.

We kijken trouwens niet alleen naar de culturen, het gaat om jou als persoon. De cultuur is een onderdeel van het menszijn. Je bent er mee verbonden.

Let the waters of life move upon you like the moving tides.
The tides of changes
You decide!

Wil je graag een gratis kennismakingsgesprek, stuur me een mailtje naar juliette@movingtides.nl

In een kennismakingsgesprek kijken we naar wat jij nodig hebt en welke rol jouw thema’s spelen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Dit zijn stuk voor stuk vragen waar ik je bij kan helpen. Als intercultureel coach en ervaringsdeskundige kan ik jou leren hoe jij je eigen weg kunt vinden in deze transitiefase. Vergeet niet dat je de moeilijkste stap al hebt gezet! Je bent naar een ander land verhuisd. Dat is nogal wat en vergt veel flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Dit alleen al laat zien dat jij een sterk, dapper persoon bent. Dat je open staat voor vernieuwing en dat je in staat bent om nieuwe dingen te omarmen. Deze kracht kun je gebruiken om iets heel moois voor jezelf op te bouwen. Als je niet lekker in je vel zit of je eenzaam voelt, dan kan het natuurlijk lastig zijn om dit zo te zien. Dan zie je soms door de bomen het bos niet meer en weet je niet goed waar je moet beginnen, maar ik leer je graag om deze kracht te herkennen en in te gaan zetten om jezelf vooruit te helpen.

Hoe werk ik?


20180816-Juliette Rijnfrank-3295

Ik begin bij de basis. Bij jouw roots. Samen kijken we waar je vandaan komt. Waar je familie vandaan komt en hoe dit van invloed is op wie jij bent als persoon. Ik leer je te begrijpen hoe jouw roots je hebben gevormd tot wie je nu bent. Door je hier bewust van te zijn is het makkelijker om valkuilen te herkennen, maar leer je ook waar jouw kracht ligt en hoe je die kunt gebruiken om kansen te benutten. Ik zal je laten inzien dat deze fase van je leven een prachtige uitdaging is. Een leeg canvas dat je helemaal opnieuw kunt gaan inkleuren zoals jij dat wilt. Het achterlaten van je familie en het vertrouwde van thuis kan eng en verlammend aanvoelen, maar tegelijkertijd is het ook heel bevrijdend. Los van al je gewoontes en routines zijn er tal van nieuwe kansen om jezelf te ontplooien. We zullen aan al deze inzichten werken via het bewustzijn, lichaamswerk en systematisch werk. Mijn programma’s zijn altijd maatwerk en kunnen op ieder moment worden aangepast aan jouw kenmerken en behoeften. Een programma in beweging dus, net zoals het leven iedere dag in beweging is.

Heeft u vragen over? Neem dan contact op